Om Fødevareprisen

Fødevareprisen indstiftes med støtte fra Salling Fondene og uddeles via et samarbejde mellem F. Salling A/S, Nordjyske Medier og Food Organisation of Denmark.

Stormagasinet Salling har sit eget supermarked, Salling Super, som sælger eksklusive varer af høj kvalitet. Salling Super tilbyder et bredt sortiment, som både dækker over danske, udenlandske og økologiske varer.

 

Salling Super er kendt for at levere service og vejledning om produkterne på højeste niveau, samtidig med at de ansatte har stor ekspertise i at imødekomme kundens reelle behov. Salling Super er kendt for at være nytænkende, have attraktive præsentationer af produkterne samt forhandle et stort udvalg af gourmetprodukter – såvel kendte som mindre kendte.

 

Formålet med Salling Fødevarepris er at fremme produkter og leverandører, som producerer eksklusive danske produkter af høj kvalitet.

Der udvælges ét produkt som overordnet vinder af Fødevareprisen. Desuden uddeles der en publikumspris. Alle danske producenter, store som små, opfordres til at deltage.

 

Der nedsættes et internt dommerpanel, som vil stå for den indledende prøvesmagning. Det interne dommerpanel består af Salling Supers slagtermester, bagermester og kolonialchef – de vil smage og vurdere alle indkomne produkter.
 
Panelet udvælger 24 semifinalister, som deltager i semifinalen, der afholdes i hhv. Salling Aarhus og Salling Aalborg.
 
Fra semifinalerne udvælges i alt 16 finalister. På finaledagen, der afholdes i Salling Aalborg, smager et ekspertpanel på de 16 produkter og finder den endelige vinder af hovedpræmien på 100.000 kr.