Vindere 2016

Fødevareprisen 2016

Vinderne af Salling Fødevarepris 2016 blev den 13. oktober 2016 fundet ved et flot arrangement i Salling Aalborg.

Vindere af Fødevareprisen

Vinderen af Fødevareprisen på de 100.000 kr. blev Frederiksdal Gods med Frederiksdal Kirsebærvin årgang 2015.

Fødevareprisen og de 100.000 kr. gives til yderligere udvikling af virksomheden, forbedring af produktet samt udbrede kendskabet til produktet.

Dommerpanelet var bestående af Kenneth Hansen, Mikele Volpi, Mikael Kopp Christensen, Anne Hjernøe, Rene Langdahl Jørgensen, Ole Troelsø, Lars Skaaning, Henrik Rasmussen og Peter Vinge.

Frederiksdal Gods

På Frederiksdal Gods på Lolland producerer vi vin, som ingen har gjort det før. Og vi gør det med de allerbedste råvarer, som det nordiske klima kan frembringe.

LAD DIG OVERRASKE

Sidder du med et glas Frederiksdal vin i hånden, skal du et øjeblik glemme alt om både druevin og kirsebærvin og lade dig overraske. Vores vin er ikke traditionel kirsebærvin, som du måske allerede synes du kender – på godt og ondt. Det er heller ikke portvin eller rødvin. Det er noget helt særligt.

AD HELT NYE VEJE

På Frederiksdal bruger vi Stevnskirsebærret, der modner perfekt i Danmark. Hvert eneste år. Og det modner allerbedst på Frederiksdal, der har et helt unikt klima. Vi udnytter kirsebærrets høje indhold af sukker, syre og antioxidanter. Bærrene har nemlig så meget kraft at de fint klarer at vildgære et par døgn efter høsten for at få maksimal kompleksitet. Herefter lader vi vinene udvikle sig forskelligt. Vi benytter os af metoder, som har været kendt i århundreders vinproduktion, men vi mikser adskillige vintraditioner – og går egne veje, for kirsebær adskiller sig på mange måder fra vindruer.

BANYULS ELLER PORTVIN?

Vi bliver ofte sammenlignet med den sydfranske dessertvin fra Banyuls. Andre synes vore vine bringer tankerne hen på en rigtig god portvin. Men alle er enige om, at kirsebærvinene fra Frederiksdal har sin helt egen profil. Det bekræfter os i, at vi er på rette vej. Ligesom dansk frugt også har højere syre end frugt sydfra, har vores vine også højere syre end portvin og Banyuls. Det gør dem appellerende, ’sprøde’ – og gastronomisk set ret alsidige. Derfor favner de fleste af vores vine både det salte og det søde køkken.

Publikumsprisen 2016

Til semifinalerne havde kunderne i Salling Aarhus og Salling Aalborg mulighed for at afgive deres stemme på et produkt, de syntes var af særlig høj kvalitet og havde fortjent 10.000 kr.

Vinderen blev af publikumsprisen 2016 blev Jacob og Jakob Icecream med økologisk Lakrids is.

 

Salling, Nordjyske Medier, Food Organisation of Denmark og Food Festival takker for den flotte deltagelse i semifinale og finale og ønsker vinderne stort tillykke!

 

Billeder fra finaledagen